Balansgång mellan planering och spontanitet

En inre längtan efter lite vilda, impulsiva handlingar. När koncentrationen ligger på avslappning. Där behovet av att tänka efter före, i den mån man som ansvarsfull, förvuxen yngling kan släppa på tyglarna, för att nå det lilla extra. Det som du inte gjorde igår. Det okända, ovanliga, som ligger och pyr i en värld av fantasi eller inte ens i trakterna av vad din fantasi har kunnat föreställa sig under sömnlösa nätter. Under långa eftermiddagar. Under kvällspromenader med stjärnklar himmel. Där drömmarna är som störst men samtidigt känns minst uppnåbara. Hungern efter instinktivt handlande vid verklighet själslig lycka och på många vis värd allting även om utgången ändå i slutändan blev negativ. Man måste våga satsa för att vinna. Spontant handlande kan aldrig vara helt fel.

Planering och struktion är nyttigt. Så länge det inte går till överdrift. När fotspåren blir för djupa. Muren för hög. Där fantasin går i lås. Där du inte vågar ta ett steg utan din allmanacka. Då har du tappat balansen. Planera in spontaniteten är inte rätt väg att gå.

Kan för övrigt dela med mig utav en stämningshöjare jag upplevde på morgonkvisten. Det droppade in ett sms på väg in mot stan. Okänt nummer. En lite halvsnuskig, rolig historia. Jag var inte den planerade mottagaren. Det hela slutade i en ganska lång och utdragen sms-konversation. Det hela slutade med att vi önskade varandra en trevlig dag. Jag klev ur bilen lite gladare. Det vore kanske inte helt fel att med jämna mellanrum dra iväg ett välformulerat sms till ett slumpvis valt nummer. Man vet aldrig var man hamnar. Lite spännande bara sådär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0