Det ryktas om...

  • att hela Hållsta är utan vatten. Detta har de tydligen annonserat om i Kuriren, som om att alla läser den noggrannt - Nej. Gissa om jag blir sur om jag inte får min dusch i morgon bitti.
  • att en viss Inbetweener kör stenhårt med bollar och pinnar på friskis & svettis. Träningsvärk någon?!
  • att Efterlyst fick ett flertal oberoende tips på bankrånarna. Det känns nödvändigt, polisen här i stan lär ju inte kunna lösa något på egen hand.
  • att Eskilstuna kommun planerar att ta hit hela kungafamiljen till stan på nationaldagen 6 juni för något firande samtidigt som tydligen några tar studenten. Nu är risken att vårt studentdatum kommer att flyttas, för kungen kan ju inte trängas med skräniga ungdomar. Blir isf antagligen dyra pengar för kommunen att betala för alla lastbilar och flak som redan har beställts till det datumet och som då måste avbokas och beställa nya till annan dag, eller får vi ungdomar stå för de kostnaderna?! Smidigt.

Candy Flip - Strawberry fields forever

"Life is what happens to you while you're busy making other plans."

Min hunger och jakt efter nya tilltalande band och artister verkar aldrig vila. Det kan dock leda till vissa problem, visserligen ett riktigt I-landsproblem om man jämför med vad andra går igenom men fortfarande något som skapar huvudvärk i mitt överbelastade huvud. Min mp3 har på tok för lite utrymme för att kunna freda stormen av all inkommande musik, detta betyder att jag med viss ångest tar itu med uppdateringar av innehållet, alldeles för bra musik får stryka på foten för att ge plats. Dessutom finns risken att om jag inte blir överväldigad eller åtminstone klart tillfredsställd vid första genomlyssningen kan det lätt hamna i skymundan och falla i glömska. Alla som verkligen känt musiken och texterna växa för varje lyssning vet att detta kan vara ett stort misstag, bra musik får inte gå till spillo. Då kan det faktiskt, tro det eller ej, vara tacksamt med långa pluggkvällar där nykomlingarna verkligen får en ordentlig chans innan de läggs åt sidan.

Jag presenterar Dave Matthews Band, ett erfaret band som räknas som riktigt stora i USA men väldigt anonyma i Sverige. Anonyma kan visserligen vara en ganska passande beskrivningen i vissa låtar då de knappast slår sig in bland husgudarna men tillräckligt bra för att spelas frekvent en tid framöver.


Satellite

Josh Rouse är en singer/songwriter som jag inte vågar placera inom en viss musikgenre men vars röst och musik får mig på gott humör. Det räcker så, till och med får att få två låtar med här, fast det kanske beror på att jag inte kunde bestämma mig vilken som var bäst :)

Quiet town

Directions

The Wallflowers, kändes givna att kolla in då frontmannen, tillika sångaren och gitarristen i gruppen är Bob Dylans son, Jakob. Jag gillar helt klart deras sound. Svartvita videor slår heller aldrig fel.
6th Avenue Heartache

Jag spar det bästa till sist, The Thrills. Skönsjungande Irländare som ger välbehag och får mig att se positivt på morgondagen och framtiden. Jag älskar verkligen den här låten.
Big Sur

Cal

I dagens exklusiva filmvärld där man tävlar i att ha mest tekniska effekter är det ibland skönt att bryta strömmen och njuta av ett äldre mästerverk. Jag såg filmen Cal, som beskriver Nordirland och som visar det oroliga och totalt meningslösa bråkandet under 1980-talet. Huvudpersonen, Cal, som är i kontakt med IRA (Irish Republican Army) och gör diverse chaufförsjobb för dessa, alltid intressant att få följa dessa kriminella världar. Han förälskar sig i en kvinna vars man blivit mördad av IRA, med inblandning av Cal själv, ett år tidigare. Det lägger grund för ett spökande samvete fyllt med starka scener. Oerhört gripande handling kryddat med ett fantastiskt soundtrack av den otrolige Mark Knopfler, bara det är värt att kolla på filmen för.


Nattpromenader

Jag har utvecklat ett särskilt förhållande, eller behov om man så vill, till dessa något märkliga ting. Men varför itne gå ut och gå en liten sväng när luften är som klarast (ja, jag är insnöad på frisk luft) och tankarna som djupast. Och om man mot all förmodan inte är på tänkahumör lär man med största säkerhet bli det där du vandrar omkring ensam eller med sällskap i det tysta (åtminstone där jag bor), låter den friska luften fylla dina lungor och studera den oändligt vackra stjärnhimlen och fundera på livets alla stora frågor och mysterier. Dessa promenader inger ett stort lugn och det krävs ingen längre sträcka för att man ska känna sig tillfredsställd, i mitt fall brukar det räcka med ett varv runt kvarteret eller en liten tur ner till sjön för att njuta av det porlande bruset från vattnet. Dessutom är det dubbelt så skönt att efter ett kort tag ute i kylan få krypa ner under täcket och känna värmen sprida sig på nytt uti kroppen.

   

Din falska jävel!

Falskhet är något som väcker mycket känslor bland väldigt många. Självklart är det i de flesta fall att föredrar om man kan vara ärliga mot varandra vilket minskar risken för missförstånd och onödigt tjafs. Ändå är de flesta människor mer eller mindre falska vilket är ett gyllene exempel på dubbelmoralen som genomsyrar vårt avlånga land. Personer vi egentligen inte gillar eller hyser förakt emot växlar vi enkelt några meningar med om man springer in i varandra på stan. Och det tycker jag hur konstigt det än låter är ganska skönt. Varför tala om för någon att denna är en fitta och samtidigt bete sig som en fitta själv?! Det vinner ju inte någon på. Själv skulle jag känna en väldig press och uppleva det som tortyr att säga vad jag egentligen tycker vid många tillfällen, är det inte bättre att uppfattas som positiv och trevlig istället? Om jag har en dålig dag vill jag inte att det ska förstöra en vänskap eller ett betyg bara för att jag känner behov av att vara extremt ärlig.


Att något ack så hatat kan vara så populärt att utnyttja bland majoriteten är intresseväckande. Men det är bättre att svälja, ta ett djupt andetag och hävda, med all världens falskhet, att falska människor är den sämsta sorten. De håller sig ju i alla fall på banan utan att skapa irritation. Nu ska man inte dra alltför stora växlar av mitt snack denna högtravande måndagskväll, ärlighet vara alltid längst men bra falskhet är också nyttig så att Fristadstorget inte förvandlas till en krigszon av en massa hatande människor. Det gäller, att som den bästa inbetweenernen, kunna se fler färgtoner och gråskalor än svart och vitt. Den största delen av tiden behöver vi ju inte vara falska, för då har vi valt att spendera den med folk vi på riktigt tycker om. Uppskatta de som verkligen förtjänar det istället, det gör vi alldeles för lite.


Goes bananas

Jag är högst medveten om att jag tittar alldeles för mycket bakåt. Framtiden och nuet borde egentligen vara högre prioriterade. Men vissa kvällar är bättre än andra och denna fick jag uppleva total frihetskänsla, exstas (som kan frambringa både det ena och det andra, lyssna 00:46 in i klippet) och tomhet över att det tog slut så fort. Men ändå något som jag vill känna och uppleva betydligt oftare. Lätt en av de bästa kvällarna år 2007.    

Staden som gud glömde

Den senaste tidens ökning av kriminalitet och brottslighet i Eskilstuna  går mig allt mer på nerverna  och är numera en av huvudanledningarna till att jag vill lämna den här staden, som jag egentligen hör och häpna trivs ganska bra i. Under föregående vecka skedde det ett stort antal i banker och affärer, gårdagens nyhet handlade om en inbrottsraid mitt på ljusa dagen. Detta blandat med den vanliga dosen av misshandel efter varje helg. Lägg därtill en fullständigt inkompetent polis, att åka till fel bank är pinsamt och oacceptabelt, så förstår man vilken ohållbar situation det är. Jag blir bara så trött. Folk och främst ungdomar verkar helt sakna respekt och empati. Ökningen är visserligen stor i hela samhället och landet men Eskilstuna gör verligen skäl för det inte alltför smickrande smeknamnet, Sveriges Chicago. Då det knappast råder nyhetstorka här i staden hade jag väntat mig att behovet och användandet av lokaltidningsbesvikelser och fullständigt ointressanta och hemska skvallernyheter skulle minska men ack, ack så fel jag hade. Jag är ännu mer trött på det som tydligen intresserar det svenska folket som utan eftertanke sväljer allt med hull och hår och vårt lands i majoritet usla journalister.

Med risk för att få kritik, till mitt försvar måste jag dock säga att jag fick höra dagens stora skvallertidningshändelse på annat håll, måste jag kommentera den patetiska aik-spelaren Dulee Johnsons senaste brott. Att upprepade gånger kört rattfull, misshandlat sin fru och diverse annat som tydligen inte nått medierna i samma grad måste ju bara denna gång leda till fängelse? Med förståndet i behåll kan man inte fatta något annat beslut, hög tid att spärra in pajasen innan han dödar någon oskyldig. Tills dess får han dock gärna ställa till med fler rackartyg som leder till trubbel för dennes förening. Det övergår också mitt förstånd hur gnaget kan välja att inte sparka snubben trots upprepade förseelser men vad vet jag, det kanske tillhör aik-stilen. Om detta kan ni läsa mer om på den eminenta sidan 11433.NET.


Sambassadeur

Sambassadeur är ett band som säkert inte är någon ny bekantskap för alla, deras första album släpptes ju faktiskt så tidigt som 2005. För mig är det dock en ganska ny upptäckte som kom i samband med deras nya platta, Migration. Efter några veckors genomlyssning och en hel del repeat i Media player har jag inget problem med att säga att de är det bästa som hänt indiepop-scenen och sverigepop i allmänhet på väldigt, väldigt länge. Kombinationen starka och behagliga melodier tillsammans med sångaren Anna Perssons lätt viskande och lugna röst är oslagbar och mycket tillfredsställande. Trevliga utan några som helst skavanker och en härlig variation av lugna och lite snabbare melodier, och sångarens omväxling mellan lite ljusare och mörkare röst. En oerhört, vackert och tilltalande musik och jag kan inte bestämma mig om jag bara vill lägga mig ner och njuta eller upp och dansa. Den träffar rakt in i hjärtat där den hör hemma, oavsett om det är kallt och ruskigt regnoväder en trist höstdag eller en varm och vacker sommarkväll där du vandrar hem genom natten.

Annat som är charmigt och tilltalande med bandet är deras totala vägran att ändra ljudet som de vill skapa och åstadkomma. Röster har höjts hos många om att till exempel sångaren borde sjunga starkare, något som bandet aldrig skulle acceptera. De vill inte nå framgång till vilket pris som helst, vilket är trevligt att se i dessa tider när de flesta gör allt för sin stund i rampljuset. Ett grymt trevligt band som jag tror kommer spelas ganska oavbrutet hemma hos mig den kommande tiden.

Träffarna på youtube är ytterst få, något som även det till viss del är tilltalande. Den som suktar efter mer föreslås surfa in på deras Myspace. Där rekommenderar jag att ni kollar in låten "Final say".
Fotbollssöndag

Två riktigt heta matcher för toppstriden i Premier League gick av stapeln idag. Startade upp med Manchester-derby, United mot City. Införsnacket hade mestadels handlat om "The Busby Babes" och hyllningarna till de tragiskt omkomna för 50 år sedan. Väldigt fin gest att hedra dem genom att köra det gamla klassiska matchstället helt utan reklam. Sjukt hur vackra och cleana matchtröjor kan bli utan fult krimskrams. Halsdukshavet var vackert men kändes lite för organiserat och arrangerat av klubben, nu vet jag visserligen inte förberedelserna kring detta men okej då, klart stiligt. Spelarna i United hedrade knappast Busby babes med sitt spel däremot gjorde City en helgjuten insats och tog överraskande hem alla tre poäng. Jag hade innan matchen förhoppningar om ett möjligt kryss men hade inte kunnat drömma om en så bra utgång. Man City tog alltså hem båda skalperna mot sina antagonister denna säsong något som inte skett sedan 1969/1970. Snacka om att den gode Sven lär bli helgonförklarad av supportrarna nu, det spelar ju egentligen ingen roll hur det kommer gå resten av säsongen. Lär fansen med bröderna Gallagher i spetsen festa hårt ikväll?! Stor chans.

Chelsea - Liverpool blev ett ordentligt sömnpiller, målchanserna var lätträknade och intensiteten man kan förvänta sig av en stormatch som denna uteblev. Knappast någon aggressiv eller stridslysten stämning heller tyvärr. Det mest anmärkningsvärda var att domaren klumpigt drattade på arslet vilket säger mycket om matchen. Gyllene resultat dock för mina favoriter för andra helgen i rad, utnyttja tillfället nu och ryck i tabellen!

Leonard Cohen: I'm your man

En lysande dokumentär och reportage om och med en av de största, Leonard Cohen. På en specialarrangerad konsert i Sidney framför ett stort antal kända artister Cohens fantastiska musik, i spetsen den enormt skicklige och begåvade Rufus Wainwright men också hans mamma och syster, Nick Cave, Jarvis Cocker och icke att förglömma den alltid så gåshudsframkallande stjärnan Antony. Mellan framträdena hyllas han av de nämnda artisterna, plus många till, och dessutom prat och tankar med huvudpersonen Leo själv, en mycket djup och fin människa. En riktig poet. I mellansnacket dyker även U2 med Bono i spetsen upp med jämna mellanrum med långa och invecklade hyllningar om detta geni. De avslutar dessutom filmen med att framföra en låt tillsammans med Cohen. Fantastisk person med grymmaste rösten. Rekommenderas till alla som någon gång uppskattat hans verk, vilket jag vet att de flesta har dock möjligtivs genom någon annan, den går då och då på Canal+ för de som har tillgång till den kanalen.


Träningsnarkomanen slår till

Hårdträning på gång, riktigt hård för att vara mig. Förra veckan gjorde jag en efterlängtad comeback på mitt "gym" vilket följdes upp av ytterligare ett styrkepass. Veckan avslutades med årsdebut för fotbollsträning i den nostalgiframkallande LD-hallen. Kombinationen dålig kondition och lätt förkylning (möjligtvis inbillad) ledde till fruktansvärd träningsvärk, divserse småblesyrer och ett lätt varande köttsår under foten av alla ställen. Träningsvärk ska ju tydligen enligt de erfarna följas upp av mer träning varpå jag gjort tre stycken besök på gymmet på lika många dagar. Riktigt stolt och nöjd över min träningsvillighet.

De flesta har någons slags träningsmusik för att få dem att ge det yttersta. Så även jag, även fast den inte alltid skiljer sig mot det jag vanligen lyssnar på. Här får ni i alla fall lite smakprov på min "Nu jävlar tar jag 120kg i bänkpress-musik":

Everything but the girl - Missing

The Postal Service - Nothing better

Saint Etienne - Only love can break your heart

The Farm - All together now

Northside - Take 5

Ett litet paket kom med posten

Idag när jag kom hem låg ett fint litet paket och väntade på mig. Det innehöll Den görna milen, boken är ett mästerverk och en personlig favorit. Sjukt bra historia som knappast kan misslyckas som film, för jag har faktiskt inte sett den. Nummer två som fiskades upp ur kartongen var Pirates of the Caribbean 3. De två tidigare filmerna har verkligen gått hem hos mig och fantastiska skådespelare, framförallt Depp och Keira Knightley. Sist men absolut inte minst fick jag säsong nummer två av Entourage på kroken. Sjukt beroende av det makalösa gänget, lätt bästa serien någonsin och den kommer aldrig falla ner från tronen.

image13

'The land down under, we're gonna get drunk with Russell Crowe and head-butt some goddamn kangaroos!'

Bikt

Ingen är perfekt, även jag har mina brister och många av dem är betydligt värre än de som postat nedtill. Men likväl, lite biktmaterial:

  • Jag har inte sett någon av Gudfadern-filmerna. Skäms duktigt för det.
  • Metallica - Nothing else matters. Jag kan erkänna att det är ganska kasst att inte känna igen den, den är ju faktiskt ganska bra för att vara Metallica.
  • För en tid sedan hittade jag i en gammal mp3-mapp en låt med Per Gessle. Den försvann illa kvickt. Svergies fotsvamp, dock så är ju som sagt Roxette helt okej tack vare Marie Fredriksson.
  • Jag hoppas att Expedition Robinson ska börja spelas in igen.

Det var allt för stunden, skönt att lätta sitt hjärta lite grann.>Sonic Youth - Schizophrenia
Nästan lite Ace Ventura-varning på han som presenterar dem för övrigt.

Island in the sun

Svenska folkets gullegrisar Filip och Fredrik får alltmer plats och utrymme i media och på senare tid även fått medverka i folkkära klassiker som Sommarpratare i P1 och som ett revolutionerande par i På spåret. I takt med att deras framgång vuxit har mitt egna förhållande till dem utvecklats till komplicerad hatkärlek. Trivsel, avslappning och underhållning för mig är synonymnt med ett lugn och behagliga röster hos de berörda personligheterna. Med herrarna Filip och Fredrik har jag i de flesta fall svårt att känna den frid och avslappning som humor och komik enligt mig ska medföra. Deras extremt snabba och överdrivna iver i deras konversationer och dialoger kan i mångas ögon ses som charmigt men i min värld är det lika med huvudvärk och irritation. Är det så klokt att prata i munnen på varandra när man vill förmedla ett buskap eller dra ett skämt?! Enligt dem själva uttrycker de avslappning och spontanitet när de spelar in, de sätter bara på kameran och kör för att deras humor, förnedringsteve och dokumenterande av lysande personligheter och kändisar ska bli så bra som möjligt.

Jag ska motvilligt erkänna att när jag iakttagit dem framför vissa av deras framträdanden i På spåret har de inte framstått som helt intelligensbefriade eller utstrålat avsaknad av vett och humor. De har imponerat så pass att jag har funderingar på att begrava stridsyxan och mina förutfattade meningar, vilket inte är det lättaste med en dåres envishet. Kanske kan jag i större grad stå ut med dem och all den plats de upptar överallt. Om de bara a la Sidleds-Danne Andersson kan sänka tempot en aning och sluta tävla med varandra om att svara på frågan snabbast.

Vidare noterade jag i dagens folket en artikel om hur min arbetsgivare Parken ska förbättra sina siffror. Den observante la genast märke till deras planer om Den vandrande vålnaden kommande existens på Parken:
"Han (VD, Mats Ericson) räknar också med att de nya djuren som kommer till sommarsäsongen, en egenproducerad Fantomenshow, tuffare och mer omfattande marknadsföring, satsning på webben och minskade personalkostnader ska ge effekt.
Hmm, egenproducerad Fantomenshow, vad ska de nu hitta på?! Kanske dags att ta några dramalektioner om jag vill sitta kvar på tronen. Fast vid närmare eftertanke känns det överskattat, eller som ´Johnny Drama hade sagt, jag är för bra för att ta lektioner. Jag är den här branschen.

RSS 2.0