Långt uppehåll

Tillägg: Gud vill tydligen inte att jag ska börja blogga igen. Men jag är envis. Här är nattens rader i alla fall:

Långt uppehåll ger påtvingad nystart. Ger utrymme för både positiva och katatrofala sinnesstämningar. Större press, att återvända utan att leverera är dödsdömt. Utökad chans att parera stelfrusheten. Komma upp ur de djupa fotspåren. Sladda lite. Det kan vara halt, men åtminstone nytt - våga vara spontan. Det är där det händer, det där oförglömliga. Det som sätter djupa spår långt inne, som man inte vill komma upp ur. Ett litet vedträ som ligger och pyr under mörka nätter. Då det behövs.

Mitt tillstånd kan annars liknas vi när jag tappade bort mig på legoland i tidig ålder. Rädsla, osäkerhet och trötthet. Men likväl mycket spännande och skojiga saker inom inte alltför långt avstånd. Nyfiket noterande. Lockelser och vilja att vilja ta steget till det okända. Men samtidigt vilja att hitta till tryggheten. Den som alltid finns där, även fast den kanske gömmer sig bakom en kulle. Jag vill ta stegen. Men det är ändå lite skönt att jag inte behöver ta dem imorgon. Tids nog är jag mogen för självständigt utforskande. Jag vet inte. Någonting sådant.

Stort hugg för övrigt till den stolle som bestämt att ett dygn endast ska vara 24h. Vilket smartskaft. 32 timmar vore lagom. Då skulle man hinna det som egentligen är det viktiga. Få tid att leva, vara galen och verkligen upptäcka världen och vem man själv är.

Parker Lewis - Via Emilia
Little Joy - brand new start
Friendly Fires - Jump in the pool
Sugarplu Fairy - The escapologist
Conor Oberst - Souled out
Kaiser Chiefs - Addicted to drugs
Joseph Arthur - In the sun

Skratta inte

Jag skäms nästan. Igår åt jag en pizza och jag kände inte ett spår av den sedvanliga njutningen. Det var inte alls gott, och faktum är att det inte handlar om att just denna pizzan smakade sämre än någon annan. Det har varit på gång länge, jag gillar inte pizza längre. Ett stort steg mot förändring, nu är det slut. Jag funderar även på att lägga till andra onyttigheter till den listan. Det är helt enkelt inte värt det. Att köpa godis bara av gammal vana är helt fel. Jag tar rygg på DG här.

Jag har inte varit vältränad på några år och nu funderar jag allvarligt på om det inte är dags för en storsatsning. Äta bättre ser jag som en självklarhet när jag inte längre njuter av det onyttiga. Vad gäller träning blir det ett nytt försök med innebandy i dagarna om allt vill sig rätt. Inget kompisgäng i korpen tyvärr som var planen förut, testar istället att joina moderklubb IKS och deras a-lag. Om vi är välkomna. Annars blir det väl crosschecking i ryggen. Gym är jag trött på, det är tråkigt. Jag gillar inte att plåga min kropp, jag vill ha roligt när jag tränar. Därför är jag sugen på att testa tennis. Skulle vara värt det bara för att få säga "ska ner och träna på min backhand" efter en lång arbetsdag. Om mina planer går i stöpet har jag nu åtminstone möjlighet att kunna gå in här om någon månad och få mig ett gott skratt.

Ibland lyckas man och ibland lyckas man inte. Nattens onyktra inlägg blev inte något vidare, tror att jag redan hade förbrukat allt det djupa snacket tidigare under kvällen. Det var en sån kväll. En djup kväll. Och en rolig kväll. För även igår brydde jag mig inte om jag gjorde bort mig, vilket för övrigt inte känns som någon större förlust om man gör det här i Eskilstuna ändå men. Spelar ingen roll, för jag hade nog sjukt mycket roligare än dem ändå. Så det ska vara.

En fin skillnad

Insikt eller ej. Såna här kvällar ger en viss sorts inblick i hur folk fungerar, eller normalt folk, skönare att veta hur onormalt folk reagerar. De onormala är oftast de skönaste. Även fast de allra kändaste som vanligt är skönast, utav alla. Trots viissa beklagligheter. om igen, sluta snacka och ställ upp. Var där. Vem hade trott att Norrlands skönaste grabb skulle dyka upp under kvällen, det gjorde han och vips, marängklass. En speciell kv'äll bara därför det. Sköna dansande individer från Hällbybrunn också, nästan i samma klass som Norrland. Eller nånting. Jag vet inte vad jag vill ha sagt, bara att det är tydlig skillnad mellan bra folk och dåligt folk ,mellan folk som bryr sig och inte. Tydlig skillnad är inte lika mycket värt under morgondagen, men jag känner det ändå värt att åberropa dess värde under nattens sena timme. Otaggad är ett skällsord. Punkt så.

RSS 2.0