Hitta kraften och vingla på några backar läsk

Tiden rinner iväg allt fortare. Hösten kommer allt närmare. Hösten då det är tänkt att jag ska ta stora kliv i livet. Jag ska flytta och jag ska börja plugga, en plan utan vidare detaljer. Men det är inte lätt att veta vad man vill. Och det är kanske inte meningen att man ska heller. Man kommer inte långt på de olika utbildningar information på internet, de kan omöjligt peka dig i rätt riktning. Steget måste man ta själv. Det må vara lite i blindo till en början. Men ibland är det vad som behövs innan man hittar räcket att stödja sig mot och forcera vidare. Det är vid svåra beslut som vinden är svårast och är det något jag lärt mig så är det att i snålblåst kan man ändå lära känna sig själv. Jag själv är en fegis, vad det än gäller. Men någon gång måste även jag våga satsa och ta första stegen. Som vanligt löser sig det allra mesta i slutändan. Man utformar sin egna väg, även om det har gått snett till en början. Vad som än sker till hösten måste jag börja se med mer spänning och mindre oro på vad som väntar. Oron om fel beslut kan aldrig ta större plats än allt det roliga som ligger framför mina fötter. Jag kommer finna rätt väg till slut. Dansa på för övrigt.


We've got the vision, now let's have some fun

Kul att leka lite och känna på elegans i sin kanske mildaste form. Dricka vin, och försöka ha en åsikt om smaken, njuta av lite ost samtidigt som diskussionerna om det liv som levs och bör levas. Vraka bland diverse mästerverk ur alla möjliga synpunkter och fundera över vad man skulle skriva i sin spalt om den var verklig. Trevliga dagar i en ändå helt främmande värld. En värld som faktiskt ger mersmak. Fyllig, smakrikt med karaktär av gemytlig välgrundad utstrålning.


På väg.

Tidigt imorgon bitti rullar jag iväg mot det som kan vara min framtid, det som har varit men framförallt bara ett par riktigt sköna dagar i trevligt sällskap. För en gångs skull handlar det inte bara om att komma iväg från stan. Nu handlar det om att umgås med en av de smartare, och en av få som verkligen förstår sig på mig, på hans egna nya hemmaplan. Det ska bli mycket trevligt.

Maybe we are the damaged ones

Andra har redan sagt mina åsikter om alla hjärtans dag, så jag spar mig själv besväret. Slipper vi all negativ publicitet här också. Min lördagskväll spenderade jag på lokomotivet tillsammans med mängder av lyckliga par. Gick inte att undgå att man trots allt kände sig lite ensam, trots att mitt sällskap såklart även det var väldigt trevligt. Jag tror dock att mitt hjärta öppnades lite på kärlekskvällen. Anna Ternheim skulle gärna få sjunga för mig varje kväll. Jag hade förväntat mig ett mer stillsamt uppträdande, och jag hade lätt uppskattat om hon bara suttit för sig själv på en pall med en akustisk gitarr kvällen igenom. Nu blev det mer kraft i arrangemanget, och det var bara mäktigt. What I Have Done slog omkull mig på fler än ett sätt. Jag lämnade munktellstaden och lokomotivet lycklig, mina fåtaliga besök där ha varit mer än framgångsrika. Alla hjärtans dag blev tillslut mycket lyckad, för en gångs skull.


"A bottle of wine contains more philosophy that all the books in the world."

En flaska vin. Alkohol I en annan form. Där målet är något helt annat än vanligtvis när alkoholhaltiga drycker är inblandade. Livsnjutaren i en tar överhanden, följer en in på vägar man inte trodde fannsoch skapar det som inte ens fanns på kartan. Ta det lugnt, diskutera och filosofera över en flaska vin kan slå det mesta och de allra bästa av kvällar. Alla kan omöjligt förstå och uppskatta just det speciella ruset och situationerna. Förstärker bara känslan, utan att på något sätt se ner på folk. Det är bara så det fungerar för många av oss. Vi hänger hellre på ramen till vad som är för populärt hos den breda massan. Jag möter dig gärna över ett glas rött och djupt snack. För det är fint. Fattas bara balkong med utsikt över London, Paris eller för den delen Stockholm.En känsla som skapas av vinet. Tack vare det.


Jag är en backspegel.

Häromkvällen roade jag mig med att läsa gamla uppsatser och arbeten från gymnasietiden samt postade inlägg i denna blogg. Helt klart intressant och spännande att följa förändringens bana och tankarna inför det som nu har upplevts. Planer har gått i stöpet, nya riktlinjer har skapats och tiden har gått skrämmande fort. Jag kan erkänna att jag var orolig för vad som väntade efter studenten, med all rätt utifrån allt som skedde, men som det ser ut nu har allting klarat upp sig ganska bra. I slutändan har de negativa händelserna medfört mer framgång i långa loppet. Det oförutsägbara som kallas livet eller nånting. Jag har också upptäckt att jag saknar skolan och studerandet. Att få skriva och prestera, träffa härliga människor, skapa och bygga inför en framtid. En framtid som har alla möjligheter att bli lyckad, när jag väl har funnit rätt väg. En hunger som förhoppningsvis kommer växa sig ännu starkare tills tiden väl är inne.

Jag fyller 20 bast i år. Det skrämmer mig. Ungdomens vackra år springer iväg som vildhästar över gröna ängar. Jag vill inte riktigt. Jag vill, och behöver, vara 19 ett bra tag till. Som det känns nu.

Hatet och viljan att komma bort från Eskilstuna har till slut även nått min kropp, och denna gång inte i falsk tappning. Senare än för de flesta andra. Ovdikommande. På sätt och vis är det mer rättan tid. Stan känns utpumpad, det finns inte mycket mer för mig att uppleva här tror jag. Trappstegen tornar upp sig. Jag bygger upp längtan och hopp om hur nästa våning och toppen ser ut. Jag laddar för att ta nästa steg. Tvärtom mot studenten känns det bara bra, mognaden är kanske äntligen här i sin rätta form. Och den är allt annat än oätlig.

Efterfest istället för fest

Härlig gammal nostalgikväll i mitt fina Bälgviken. Där jag kan varenda vattenpöl, alla diken och stigar. Där ljuset från den frusna sjön sprider sig mellan träden och husen. Min kväll blev inte vad jag hade hoppats på men blev ändå bättre i så många synpunkter. Där draget fattades och det var bara skönt, förhoppningarna till trots.Vandringen genom natten på min egna hemmaplan skapade njutning och avslappning istället för ångest över att befinna sig på just på den platsen. Där suget efter fart och fest ändrades till det jag upplevde. Typisk efterfestkänsla över hela kvällen, natten och enda in på morgonen. Allting var tillfredsställande utan att egentligen vara något att eftertrakta. Endast en känsla som byggdes upp under kvällens framfart och som man inte ville skulle ta slut. Till och med tillräckligt bra för att rucka på mina normer att vanligtvis inte skriva om specifika , vardagliga händelser, det brukar vara så fruktansvärt ointressant och inte gu under kategorin om vad jag vill skriva om på denna sida. Men känslan är det viktiga, och det var överraskande kul att den blev så stark en kväll som denna.


Tonight

Jag gillar Skottland just nu. Tänk gröna ängar, golf och whiskey. I sann gammal klassisk anda. Musikmässigt är landet på klar frammarsch, längst fram i ledet redo för knockout. Glasvegas har ju ingen kunnat undgå och oavsett hur mycket man egentligen inte vill gilla dem tack vare deras enorma popularitet bland gemene man, går det inte att motstå örongodiset. Annars är Franz Ferdinand det största att stoltsera med, succésagan fortsätter för de grabbarna. För att inte nämna klassiska gamla trotjänare som Jesus And Mary Chain, Mogwai och Primal Scream med coola Bobby Gillespie. Can't go back från förra årets album är en riktig goding för övrigt. Högt smäller också trevliga Belle & Sebastian som gång på gång knockar mig med underbara låtar. Camera Obscura's lena platta Let's get out of this country har förgyllt många kalla kvällar och Franz Ferdinand-inspirerade Dogs die in hot cars, ganska grymt namn för övrigt, levererade för några år sedan ett stort antal slagkraftiga alster. Ska bli spännande att se om de kan upprätthålla den standarden på årets comeback. Orange Juice och Del Amitri är två band som presterat en gång i tiden. Sons and Daughters är på uppgång, folkliga Runrig har spelats under mängder av bilresor under min uppväxt och har man aldrig dansat och njutit av speciella The Fratellis, främst Costello Music, vet man inte vad man har gått miste om. Skottland ligger och lurar i fronten och kommer äga musikvärlden ett bra tag framöver, sanna mina ord.

Allt är vardag

Den riktiga gnistan saknas för tillfället. Kanske är det den sedvanliga söndagsångesten som slår till lite hårdare än vanligt men allting känns lite mindre kul eller bra i dagsläget. Musiken känns inte lika tilltalande och djup, böckerna känns obefogade och grundlösa och festandet är inte samma hänryckning av avslappning och spännande möten längre. Vart försvann de allra mest intressanta och fascinerande människorna vägen? Eller är det mina krav på vad som kvalar in under respektive kategori högre till följd av en ytterligare mognad?

Att kunna ha skog och glädjas men inte på den nivå det skulle kunna vara är enerverande och antagligen ännu ett steg i att alltid vilja utvecklas. Irriterande och energidödande. Mycket adrenalin som bara ligger och väntar på rätt tillfällen och rätt personer. Då får man inte sin tur akta sig för urspårning.

Vinterdvalans djupa avtryck behöver övervinnas och fotspåren i sanden behöver kanske suddas ut en gång för alla. Är förändring den rätta melodin?

RSS 2.0